
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sallâllahu aleyhi ve sellem) mucizevi bir yolculukla Mekke’den Kudüs’e gittiği, oradan da Rabbimizin yüce huzuruna kabul edildiği İsrâ ve Mirac gecesi olarak bilinen önemli gece kasideler, sohbet ve dualarla ihya edildi. HAYDER Genel Merkezi’nde gerçekleşen organizasyona İstanbullular yoğun ilgi gösterdi.
Türkiye ve dünyanın her yerinde heyecanla karşılanan gece vesilesiyle camiler doldu taştı ve müminler ellerini topluca semâya kaldırarak ümmetin birliği için dua ettiler. HAYDER gönüllülerinin de buluşma yeri dernek merkezi oldu. Kerkük İlahi Grubu’nun kasideleriyle başlayan program Cübbeli Ahmet Hocaefendi’nin sohbetiyle devam etti.
Mirac Gecesi’nde yaşanan fevkalade halleri ve günümüzde çıkarılması gereken dersleri anlatan Cübbeli Hoca çeşitli güncel konulara da değindi. Mirac duraklarından bir tanesi olan Filistin’i hatırlatan Hocaefendi “Filistin’i Unutmayalım, Gazze’yi unutmayalım! dedi.
SON EKLENEN İlmi Çalışmalar HABERLERİ
-
HAYDER, Onursal Başkanı Ahmet Mahmut Ünlü Hocaefendi, Bursa Vakıf Külliyesinde Pınar Eğitim Çevre ve Kültür Derneği'nin düzenlediği Regaib Kandili organizasyonuna katıldı.
23.03.2018
Etkinlik, İlmi Çalışmalar, Sohbet Programları, Türkiye, Türkiye
-
Mevlid Kandili vesilesiyle Yeni Delhi’den Hazreti Peygamber (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem)’in torunları Seyyid Ahmed Ehraz ve Seyyid Faraz Kâdirî kardeşler tarafından Türkiye’ye getirilen Kutsal Emanetler, Hoca Ahmet Yesevi Derneği’nin Fatih’teki g...
14.12.2016
İlmi Çalışmalar, Türkiye
-
Hoca Ahmet Yesevi Derneği onursal başkanı Cübbeli Ahmet Hocaefendi ve kalabalık bir cemaat Myanmar Müslümanlarının yaşadıkları zulmün son bulması için sabah namazı öncesinde 14 secde yaptılar.
25.11.2016
Arakan, İlmi Çalışmalar
-
Derneğimizin Onursal Başkanı Cübbeli Ahmet Hocaefendi, kalabalık bir cemaatle beraber gerçekleştirdiği umre ziyaretinde rahatsızlığına rağmen yoğun bir program takip ediyor.
17.02.2016
Etkinlik, İlmi Çalışmalar
-
Hoca Ahmet Yesevi Derneği, Rebiülevvel ayının 12. Gecesi olan Mevlid Kandili münasebetiyle büyük bir organizasyona imza attı.
01.01.2016
Etkinlik, İlmi Çalışmalar
-
Kutsal Emanetlerin hanım ve erkek cemaatler tarafından dönüşümlü olarak ziyaret edildiği merasimde duygusal anlar yaşandı. Özellikle medreselerde okuyan küçük talebelerin ziyaret anı dikkat çekti.
25.12.2015
Etkinlik, İlmi Çalışmalar